WERKGEBIED

Alles over parket oliën

Voordelen van parket oliën

Alles over parket oliën

Of u nu net een nieuwe woning gekocht heeft waar nog een vloer in moet of wanneer u uw huidige vloer wilt vervangen: op het gebied van vloeren is meer dan genoeg keuze. Een veelgekozen vloer is tegenwoordig de parketvloer. Dat is dan ook niet zo vreemd vanwege de vele voordelen. 

Denk maar aan de warme uitstraling, de diverse houtsoorten waarin deze beschikbaar is en de mogelijkheid voor vloerverwarming. Zodra u een parketvloer hebt gekocht, is het essentieel om deze goed te schuren en daarna te oliën. Hoe u het oliën aanpakt? Roos Parketrenovatie vertelt er hier meer over.

Parket renovatie Huissen

Waarom uw parket oliën?

Door te kiezen voor parketolie kiest u voor een beschermlaag die uw parketvloer bestand maakt tegen water, vuil en slijtage. Dit komt doordat parketolie de planken intrekt waardoor het hout verzadigd raakt. Met verzadigd bedoelen we dat het parket vanaf dat moment geen andere vloeistoffen meer opneemt. Daarnaast wordt door parketolie ook de natuurlijk structuur en de print van een parketvloer extra goed zichtbaar. Daarbij krijgt het hout ook meteen een mooie en fijne glans. Zo zorgt het oliën van uw parketvloer voor een extra authentieke en rustieke uitstraling.
Parketvloer renovatie

Voordelen van parketolie

Het moge duidelijk zijn dat parketolie goed is voor zowel de uitstraling als de bescherming van uw parketvloer. Het heeft daarna echter ook veel voordelen. Een parketvloer die voorzien is van olie, is namelijk bijzonder onderhoudsvriendelijk. Het is hierbij ook raadzaam om uw vloer jaarlijks opnieuw te voorzien van goede onderhoudsolie. Zo beperkt u de slijtage tot een absoluut minimum. Ziet u na verloop van tijd toch krassen of andere schade? Dan kunt u deze houtdelen laten herstellen.

PARKET EN VERNIS COMBINEREN

U heeft ongetwijfeld weleens gehoord van vernis voor een parketvloer. Nu is dat zeker een optie, maar wist u dat u parketolie en vernis ook kunt combineren? Door deze 2 samen te voegen op uw parketvloer, zorgt u voor nog meer bescherming en een nog hogere slijtageweerstand. U kunt dan het beste eerst uw parketvloer oliën om vervolgens 2 vernislagen aan te brengen. Omdat wel eerst alle onderdelen goed moeten drogen, is het wel aan te raden extra goed alles in te plannen.

MEER WETEN OVER PARKETVLOEREN EN DEZE BESCHERMEN?​

 

Wilt u meer weten over parketvloeren en hoe u deze het beste afwerkt? Wij informeren u er graag over. Bel dus gerust naar 06 33 02 05 31, of stuur een e-mail naar info@roosparket.nl.

Wilt u ook een beschermde gelakte vloer die jarenlang meegaat?

Neem nu contact met ons op voor gratis advies en een vrijblijvend gesprek.